Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@06:14:36 GMT

نام و نشان تجاري دو مقوله جدا از يکديگرند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۰۳۹۷

نام و نشان تجاري دو مقوله جدا از يکديگرند

خبرگزاری آریا- رئیس اداره ثبت علائم تجاری و نشانه های جغرافیایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: «نام تجاری» و «نشان تجاری» دو مقوله مستقل از یکدیگر هستند و آثار حقوقی متفاوتی هم در بر دارند.
به گزارش خبرگزاری آریا، «غلامرضا بیات» افزود: نام تجارتی یعنی اسم یا عنوانی که معرف و مشخص کننده شخص حقیقی یا حقوقی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت: نشان تجاری، علامت تجاری و در مفهوم عام برند در حقیقت می تواند یک نام، عبارت، تصویر، حرف و عدد باشد.
رئیس اداره ثبت علائم تجاری و نشانه های جغرافیایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: این نشان تجاری ممیزه کالا و خدمات از یکدیگر است و می تواند به نام یک شخص حقیقی یا یک شخصیت حقوقی به ثبت برسد.
وی در ادامه افزود: ماده 30 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب سال 1386 در تعریف علامت تجاری می گوید: «هر نشان قابل رویتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد وبه عبارت بهتر هر نشانی که بتواند کالا یا خدمت یک رقیب را از رقبای دیگر متمایز کند علامت تجاری و در مفهوم عام برند اطلاق می شود.»
بیات اظهارداشت: نشان تجاری یا برند می تواند مصادیق مختلفی از قبیل کلمه، حرف، عدد و عبارت را در بر داشته باشد.
وی گفت: این نشان باید قابل رویت و ویژگی تمایز بخشی داشته باشد و در عین حال عام و شبیه نشان دیگری نباشد.
رئیس اداره ثبت علائم تجاری و نشانه های جغرافیایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: نشان تجاری نبایستی مبدا جغرافیایی را معرفی کند و همینطور دارای سوابق عین یا مشابه نباشد.
وی اظهارداشت: نکات دیگری که در انتخاب یک نشان تجاری باید رعایت شود اینکه نشان تجاری انتخابی نبایدیک نشان تجاری مشهور، پرچم، اثر تاریخی یا باستانی متعلق به دولت و کشور دیگر و همینطور خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
بیات گفت: سامانه مرکز مالکیت معنوی از بیست و هفتم آبان ماه سال هزار و سیصدو نود و یک بصورت برخط قابل دسترس است.
وی افزود: تمامی متقاضیانی که می خواهند شروع به کسب و کار کنند یا حوزه کسب و کار فعالیت های خود را توسعه دهند طبق قاعده برای معرفی کسب و کار خود باید از مرحله ثبت نشان تجاری یا علامت تجاری یا برند گذر کنند.
رئیس اداره ثبت علائم تجاری و نشانه های جغرافیایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهارداشت: این فضا از تاریخ مورد اشاره از سوی سازمان مزبورفراهم ودیگر نیازی نیست اشخاص ابتدا به ساکن برای ثبت نشان تجاری مراجعه حضوری به مرکز مالکیت معنوی داشته باشند بلکه می توانند به پرتال مرکز به نشانی https://iripo.ssaa.ir بصورت برخط وارد و نسبت به ثبت نشان یا علامت تجاری خود اقدام کنند منتها مقدمه تقاضای ثبت نشان یا علامت تجاری اینکه شخص ابتدا باید در این سامانه ثبت نام کند.
وی گفت: پس از این که معرفی را انجام داد و تشریفات مرتبط با ثبت نام را طی کرد می تواند نسبت به فرم تنظیم اظهارنامه ثبت علامت یا نشان تجاری اقدام نماید.
بیات افزود: راهنماهایی در این سایت تعبیه شده که متاسفانه بیشتر متقاضیان وقتی وارد پرتال می شوند راهنماهای مزبور را مطالعه نمی کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رادیو اقتصاد، وی اظهارداشت: اگر این راهنما ها را مطالعه کنند حداقل 60 تا 70 درصد ابهامات و سئوالات متقاضیان برطرف خواهد شد.
رئیس اداره ثبت علائم تجاری و نشانه های جغرافیایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: این اداره یک مرجع حاکمیتی است و نفعی در بحث اینکه بخواهند متقاضی را گمراه کنند به هیچ وجه وجود ندارد.
وی افزود: متقاضیانی که در حوزه کسب و کار فعالیت می کنند گول و فریب موسسات کارچاق کنی را در فضای بیرون از سازمان را نخورند اگر سئوال و ابهامی دارند در همان صفحه پرتال یک گزینه ای وجود دارد به نام «تماس با ما» که از طریق این گزینه بصورت الکترونیکی می توانند نامه بزنند، ابهامات خود را بپرسند و راهنمایی های لازم را دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نام نشان تجاری مقوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۰۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی

رئیس اتاق ایران در نشست با سفیر جمهوری کره در تهران گفت: بخش‌های خصوصی دو کشور می‌توانند روابط تجاری دو کشور را تقویت کنند. در این راستا لازم است روند صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی تسهیل شود.

به گزارش مشرق، رئیس اتاق ایران و سفیر جمهوری کره در تهران ضمن دیدار با یکدیگر درباره آنچه در مسیر تقویت مناسبات تجاری بین ایران و کره‌جنوبی ضرورت دارد، صحبت کردند. در این جلسه تسهیل شرایط صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی مورد توجه قرار گرفت. در این ملاقات مدیر سازمان توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری کره‌جنوبی(کترا) نیز حضور داشت.

در ابتدای جلسه صمد حسن‌زاده - رئیس اتاق ایران - با بیان اینکه اقتصاد کره‌جنوبی توانسته با کمک چهار برند سامسونگ، LG، دوو و هیوندا به خوبی جایگاه خود را بین خانواده‌های ایرانی پیدا کند، تصریح کرد: برنامه‌های سفارت کره‌جنوبی و کترا در مسیر تقویت مناسبات تجاری این کشور بسیار علمی و دقیق است. همواره ایران در ارتباط با کترا توانسته در گسترش روابط بین دو کشور قدم بردارد.

او ادامه داد: البته تحریم‌های ظالمانه علیه ایران موجب شد تا روابط بین دو کشور تحت تاثیر قرار بگیرد. در این بین انتظار بخش خصوصی ایران این است که با وجود فشارهای ناشی از تحریم، فعالان بخش خصوصی کشورهای دیگر به همکاری‌های خود با ایران ادامه دهند.

بر اساس اظهارات حسن‌زاده، ایران ظرفیت‌های خوبی در بخش‌های خدمات فنی-مهندسی، ساخت پالایشگاه، صنایع غذایی، صنایع ساختمانی، قطعات خودرو و دارو دارد و دو کشور می‌توانند با تمرکز بر این حوزه‌ها با یکدیگر همکاری کنند.

حسن‌زاده افزود: ظرفیت‌های موجود در ایران و کره‌جنوبی با ۸۰۰ میلیون دلاری که حجم روابط بین ایران و کره‌جنوبی است، هماهنگی ندارد و باید برای افزایش سطح تعاملات تلاش کنیم.

رئیس اتاق ایران با نگاهی به توانمندی‌های صادراتی ایران، تصریح کرد: هفته گذشته نمایشگاه ایران‌اکسپو را برگزار کردیم و ۸۰ کشور با اعزام هیات تجاری از نزدیک با ظرفیت‌های صادراتی ایران آشنا شدند و اذعان داشتند که زمینه‌های همکاری خوبی در ایران وجود دارد.

او رفت‌وآمد هیات‌های تجاری را با همکاری سفارت‌خانه و اتاق‌های بازرگانی دو کشور مورد تاکید قرار داد چراکه فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری مشترک فعالان اقتصادی دو کشور در ایران وجود دارد.

حسن‌زاده بر لزوم ارائه تسهیلات لازم برای صدور روادید به ویژه برای فعالان اقتصادی ایرانی تاکید کرد.

وی از مدیر کترا نیز درخواست کرد: این نهاد اختلافات تجاری بین شرکت‌های دو کشور را به صورت منطقی و قانونی حل‌وفصل کند. تعدادی از شرکت‌های ایرانی پیش از شروع تحریم‌ها علیه ایران، منابعی را در پروسه تجارت خود به طرف کره‌ای پرداخت کردند که با آغاز تحریم‌ها مواجه شدند و نتوانستند در مقابل وجوه پرداخت شده، کالا را دریافت کنند. درخواست رسیدگی به این مسئله را داریم.

او از رئیس اتاق و فعالان اقتصادی کره‌جنوبی دعوت کرد به ایران سفر کنند.

راهکارهای تقویت روابط تجاری بین ایران و کره‌جنوبی را بررسی می‌کنیم

در ادامه کیم جون پیو، سفیر جمهوری کره‌ در تهران آینده روابط تجاری بین دو کشور را امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: در نمایشگاه ایران‌اکسپو و در مراسم افتتاحیه حضور داشتم و با وجود اینکه متاسفانه شرکت‌های کره‌ای در این نمایشگاه غرفه‌ای نداشتند؛ اما توانایی ملی ایران را از نزدیک دیدم.

او ادامه داد: به دلیل تحریم‌ها علیه ایران، شرکت‌های کره‌ای نمی‌توانند به راحتی در بازار ایران وارد شوند، با این حال شیوه‌ای وجود دارد که به کمک آن بتوان سطح روابط را تقویت کرد. ارتباط بین شرکت‌های خصوصی را باید افزایش دهیم.

سفیر جمهوری کره در تهران افزایش سطح اطلاعات نسبت به یکدیگر و شناخت بیشتر را برای روابط بیشتر ضروری دانست و افزود: مطمئن هستم امکان افزایش سطح تبادلات وجود دارد و فقط باید راهکار آن را پیدا کنیم.

دیگر خبرها

  • گزارش یک دستاوردسازی تازه در دولت سیزدهم/ چگونه تراز تجارت خارجی ایران مثبت نشان داده می شود؟
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • صدور مجوز تاسیس و فعالیت مرکز تجاری ایران در نروژ
  • صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ
  • چرا تجربه شکست خورده را تکرار می‌کنید؟
  • مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ صادر شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود