Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@05:04:01 GMT

ثبت نام و علائم تجاری (برند)

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۸۴۵۸۸

ثبت نام و علائم تجاری (برند)

علائم تجاری قدمت ۴۰۰۰ ساله در مصر باستان دارند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سعادت اندیشان، در ادامه متن اطلاعاتی درباره علائم تجاری آمده که می‌خوانیم.

تاریخچه:

صنعتگران چینی حدود ۲۰۰۰ سال پیش علائم خاص خود را به عنوان علائم تجاری، داخل یک نیم دایره (و بعدها ربع) بر پشت ظرف چینی ساخته شده حک می­‌کردند با پیشرفت تجارت بین کشورها و اقوام مختلف در قرن ۱۲ نشانه‌­های تجاری به تدریج روی کالاها و اسناد تجاری نیز نقش بستند و در سال ۱۳۶۳ میلادی به دستور شاه ادوارد سوم (پادشاه انگلستان) استفاده از علائم تجاری برای برخی از تجار و صنعتگران اجباری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام و نشان تجاری عبارت است از نام، عبارت، اصطلاح، علامت نشانه، نماد عدد، طرح یا ترکیبی از این­‌ها که به منظور شناساندن محصولات و خدمات فروشندگان با گروهی از فروشندگان و متمایز ساختن آن­ها از محصولات شرکت‌های رقیب استفاده می­‌شوند و حق استفاده انحصاری نام و نشان تجاری فقط برای کسانی شناخت خواهد شد که آن را در اداره مالکیت صنعتی به ثبت رسانده باشد. که در این صورت چنانچه شخص دیگر از آن نام و نشان تجاری یا مشابه آن در خصوص کالای مورد نظر استفاده کند تحت تعقیب کیفری و حقوقی قرار خواهد گرفت.

مزایای ثبت علائم تجاری:

۱- شرکت‌ها را قادر می‌­سازد محصولاتشان را از یکدیگر متمایز سازند.

۲- ابزار بازاریابی و اساسی ایجاد وجهه و شهرت شرکت‌ها هستند.

۳- جزء ضروری قراردادهای اعطای نمایندگی می‌­باشند.

۴- در صورت برندسازی قوی جزو دارائی­‌های ارزشمند صاحبان‌شان خواهند بود.

۵- شرکت‌ها را تشویق به ارتقا کیفی محصولات‌شان خواهند کرد.

۶- جهت اخذ گواهی و نشان استاندارد الزامی هستند.

۷- گاهی جهت دریافت تسهیلات نیز لازم و مفید خواهند بود.

علائم تجاری قابل ثبت در ایران:

کلمه با حرف یا حروف، عدد ترسیمات، عکس، شکل، رنگ، تصویر، برچسب یا ترکیب آنها و یا عموماً نشان‌هایی که قابل رویت هستند یا می­‌توان آنها را به صورت گرافیکی نشان داد.

علائم غیرقابل ثبت در ایران:

۱- واژه­‌های عام (مانند گوشی برای گوشی تلفن)

۲- واژه‌­های توصیف کننده (مثلا شور برای نمک و به همین صورت کلماتی مانند زیبا، گرد، دقیق، برتر، مربوط، نرم، محکم، بهتر و ...)

۳- واژه‌های گمراه کننده یا فریب‌دهنده: واژهایی هستند که مصرف کننده را نسبت به ماهیت، کیفیت و یا مبدا ساخت، تولید و عرضه محصول گمراه کنند(مثلاً روغن ماشین مشتق از مواد نفتی همراه با تصویر چکیده ذرت مردود خواهد کرد که این روغن ماشین از منابع گیاهی استحال شده است) و یا ساعت همراه با تصویر نقشه کشور سوئیس چنانچه ساعت ساخت سوئیس نباشد مردود خواهد بود (اخطار نشان جغرافیایی)

۴- واژه­‌ها و علائم خلاف نظم عمومی و موازین شرعی باشد.

۵- پرچم‌ها، نشان‌های سلطنتی، علائم رسمی دولت‌ها و نشان کشورها و سازمان‌های بین‌المللی که نمونه­‌ای از آنها به دفتر بین‌اللملی سازمان جهان مالکیت معنوی (WIPO) اعلام شده است.

۶. عین یا به طرز گمراه‌کننده­ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری که برای همان کالا یا خدمات مشابه در ایران به ثبت رسیده باشد.

مدارک لازم جهت ثبت نشان‌ها و علائم تجاری:

الف) مدارک هویتی:

۱- اشخاص حقیق: کپی شناسنامه و کارت ملی

۲- اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی مدیران شرکت و کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء

ب) ارائه مدارک دال بر فعالیت در خصوص کالا یا خدمات مورد تقاضا:

به طور مثال: جواز اعلامیه تأسیس کارخانه= پروانه بهره برداری- پروانه ساخت- پروانه کسب- جواز فعالیت ... کارت بازرگانی.

علامت تجاری (برندهای تجاری) در سایر کشورها چگونه ثبت می‌­شود؟

جهت درخواست ثبت بین‌­المللی علامت تجاری در سایر کشورها، ابتدا، بایستی علامت مورد نظر در کشور مبدا، به ثبت برسد. بنابراین ثبت داخلی علامت تجاری در کشور مبدا، پیش‌نیاز ثبت بین‌المللی علامت تجاری در کشورهای عضو سیستم مادرید می‌­باشد.

اقدام به درخواست ثبت بین‌المللی علامت تجاری صرفاً از طریق اداره مالکیت صنعتی امکان‌پذیر می­‌باشد.

نخستین گام در ثبت برند پرکردن فرم اظهارنامه علامت تجاری نزد اداره مالکیت صنعتی می­‌باشد که امور مربوط به ثبت علائم تجاری را به عهده دارد. این فرم درخواست باید شامل جزئیات و مشخصات علامت مورد درخواست از قبیل رنگ، فرم و سایر مشخصات علامت مزبور باشد. این فرم همچنین باید شامل لیست کالاها یا خدمات مرتبط طبق طبقه‌­بندی بین‌­المللی علائم تجاری باشد که علامت درخواستی، آنها را در بر می­‌گیرد.

اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک مورد نیاز، جهت ثبت یک علامت تجاری و نحوه پرکردن فرم اظهارنامه در پورتال قابل دسترسی می‌­باشد.

یک علامت تجاری باید خاص و متمایز کننده باشد؛ به طوری که مصرف‌کنندگان با دیدن آن علامت محصول مورد نظر را شناخته و همچنین آن را از سایر علائم تجاری و دیگر محصولات که با آن علائم تجاری معرفی می­‌شوند را تشخیص دهند. یک علامت تجاری نباید باعث گمراهی و یا فریب مصرف کننده شده و یا باعث از بین رفتن نظم عمومی یا خلاف اخلاق حسنه شود.

حقوقی که به یک علامت تجاری اعطا می‌شود الزاماً با حقوق اعطا شده به علامت تجاری دیگر یکسان نخواهد بود. این موضوع از طریق بررسی­‌های انجام شده توسط اداره علائم تجاری و یا در نتیجه ادعای اشخاص ثالث به حقوق مشابه تعیین می‌شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کارت بازرگانی ثبت برند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاری که تلویزیون با ما می‌کند!

شب گذشته بازی نیمه نهایی دورتموند مقابل پاریسن‌ژرمن برگزار شد که تیم دورتموند با پیروزی یک بر صفر به فینال لیگ قهرمانان اروپا راه یافت. مسابقه‌ای که با یک دقیقه وقت اضافه در نیمه اول و ۴ دقیقه وقت اضافه نیمه دوم ۹۵ دقیقه طول کشید.

این بازی مانند تمام بازی‌های لیگ قهرمانان اروپا از شبکه سه سیما پخش پیش از شروع بازی یکی از برند‌های ابزار آلات در تبلیغ pre-roll حدودا سی ثانیه‌ای مخاطبان را به تماشای بازی دعوت کرد.

همه چیز تا دقیقه دوم بازی عادی بود تا اینکه مخاطبان دوباره با معضل تبلیغات اشتباه و البته بسیار گل درشت در صداوسیما مواجه شدند. مسئله‌ای که پیش از این بار‌ها درباره آن صحبت شده است و حتی از صداوسیما خواستیم تا شفاف‌سازی‌های لازم را انجام دهد که با دریافت بودجه ۲۴ هزار میلیارد تومانی چه نیازی دارد تا بیش از ۹۵ تبلیغ را در ۹۵ دقیقه مسابقه نمایش دهد؟

۵۳ تبلیغ از ۲۹ برند به مدت ۹ دقیقه و ۴۳ ثانیه
بله درست خواندید، ۹۵ تبلیغ! از تبلیغ‌های سه ثانیه‌ای تا ۲۰ ثانیه‌ای که البته در ۵ دقیقه وقت اضافه هیچ تبلیغی پخش نشد. زمان پخش فوتبال برای صداوسیمایی که حتی خودش هم با ارائه اعداد و ارقام آن هم پیش از عید نشان داده که پر ببینده‌ترین برنامه‌هایش مرتبط با فوتبال است، از فرصت لیگ قهرمانان اروپا استفاده کرده تا هر آنچه دلش می‌خواهد را به شکلی عجیب و نامرتب هنگام پخش این بازی تبلیغ کند. از تبلیغ تشک و ویفر گرفته تا بیمه و عصاره غذا و حتی لبنیات.

برای توضیح دقیق‌تر باید گفت که در طول ۴۶ دقیقه نیمه اول ۵۳ تبلیغ از ۲۹ برند پخش شد که ۱۴ تبلیغ با نورپردازی در وسط زمین، ۳۴ تبلیغ به صورت زیرنویس و ۶ تبلیغ هم زیر آرم شبکه سه به نمایش درآمدند.

چهارده تبلیغی که با نورپردازی در میانه زمین به نمایش درآمد از دقیقه دوم بازی آغاز و تا دقیقه ۱۵ ادامه داشت که در مجموع ۷۷ ثانیه معادل یک دقیقه و ۱۷ ثانیه به طول انجامید.

از دقیقه ۲۱ بازی تا دقیقه ۳۷ نیز تبلیغات زیر نویس به نمایش درآمد که در مجموع ۴۵۰ ثانیه، معادل ۷دقیقه و ۳۰ ثانیه، صرف نمایش ۳۴ تبلیغ شد و در نهایت نوبت به تبلیغ برند زیر آرم شبکه سه سیما رسید، این نوع از تبلیغ هم از دقیقه ۴۰ آغاز و تا دقیقه ۴۲ ادامه داشت که در مجموع ۶۶ ثانیه صرف این نوع از تبلیغ شد.

۷ دقیقه تبلیغ در نیمه ۱۵ دقیقه‌ای
این در حالی است که در طول مدت بازی تنها ۱۲ برند ۳۶ دفعه در نیمه اول و ۳۸ دفعه در نیمه دوم، در تبلیغات دور زمین به نمایش درآمدند.

سوت نیمه اول بازی با نتیجه صفر_صفر زده شد و مجدد ۱۷ تبلیغ از همان برند‌هایی که در نیمه اول حضور پررنگی داشتند به مدت هفت دقیقه و چهار ثانیه به نمایش درآمد، پس از آن برنامه شروع شد، مجری نام حامی مالی برنامه را آورد، یک اجرای حدودا یک دقیقه‌ای روی آنتن زنده به نمایش درآمد آیتمی دو دقیقه‌ای از خیانت و وفاداری بازیکنان به نمایش درآمد که بعد از آن دوباره یک تبلیغ چند ثانیه‌ای پخش شد مجری صحبت کرد و با یک پری رول مخاطبان به دیدن ادامه مسابقه دعوت شدند.

در نیمه دوم، اما تعداد تبلیغ‌ها به ۴۲ عدد از همان ۲۹ برند رسید. از دقیقه ۵۲ تا ۶۶ به مدت ۲۹ ثانیه شش تبلیغ وسط زمین به نمایش درآمد. بعد از آن از دقیقه ۶۶ تا ۸۰ تقریبا ۳۱ تبلیغ به مدت ۴۱۶ ثانیه، معادل ۶ دقیقه و ۵۶ ثانیه به نمایش درآمد و در مرحله آخر نیز ۵ تبلیغ به مدت ۶۵ ثانیه پایین لوگوی شبکه سه به تصویر کشیده شد.

در واقع در یک جمع بندی برای این میزان از تبلیغات ضد تبلیغی که زیبایی شناسی نداشت، به دلیل نمایش دائم مخاطبان را کلافه کرده بود و جامعه هدف مشخصی هم نداشت باید گفت که در مدت ۹۵ دقیقه مسابقه، ۹۵ تبلیغ به مدت ۱۸ دقیقه و ۲۴ ثانیه به نمایش درآمد که ۲۰ تبلیغ به مدت یک دقیقه و ۴۷ ثانیه، با نورپردزای در میانه زمین، ۶۵ تبلیغ به مدت ۱۴ دقیقه و ۲۶ ثانیه به صورت زیرنویس و در نهایت ۱۱ تبلیغ پایین لوگوی شبکه سه به مدت دو دقیقه و ۱۱ ثانیه به نمایش درآمد.

در نهایت باید گفت اگر تبلیغات بین دو نیمه را هم محاسبه کنیم با نمایش ۱۱۱ تبلیغ به مدت ۲۵ دقیقه بازی بازگشت پاریسن ژرمن و دورتموند به پایان رسید، اما نکته اساسی ماجرا این است که این میزان از تبلیغات با این کمیت و کیفیت به بازی‌های قبلی هم مرتبط می‌شود و همچنان توضیحی برای این میزان از تبلیغات و درآمد حاصل از آن وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • گزارش یک دستاوردسازی تازه در دولت سیزدهم/ چگونه تراز تجارت خارجی ایران مثبت نشان داده می شود؟
  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • ارتباط معنادار کمردردهای مزمن با چرخش مفصل ران
  • کاری که تلویزیون با ما می‌کند!
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • آیا خواهر و برادر ناتنی ارث می‌برند؟
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود