Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

 مرتضی مرادیان با بیان این‌که در سال‌های اخیر روابط اقتصادی ایران و دانمارک رشد چشمگیری داشته است گفت: دانمارک از جمله کشورهای اروپایی است که در مالکیت معنوی و ثبت اختراع و علائم تجاری تلاش‌های زیادی انجام داده و دارای تجربه خوبی در این زمینه است.

وی افزود: به رسمیت شناختن و حفظ مالکیت معنوی در توسعه و رشد اقتصادی کشور و همچنین توسعه روابط اقتصادی با دیگر کشورها به ویژه دانمارک که اساس اقتصاد آن دانش بنیان و دانش محور است بسیار مهم و ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه در اسناد بالادستی کشورمان به این موضوع تاکید شده در سال‌های اخیر اقدامات مهمی توسط مسئولین مربوط در این زمینه انجام و زیرساخت‌های خوبی در بحث مالکیت فکری و معنوی فراهم شده است.

مرادیان اظهار کرد: قانون ثبت اطلاعات و علائم تجاری و طرح‌های صنعتی در سال 86 به روز شد و اکنون نیز طرح جامعی برای حمایت از مالکیت صنعتی در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است. خوشبختانه پس از پیگیری‌های لازم و توسعه همکاری‌ها بین ایران و دانمارک در یک سال اخیر دومین تفاهم‌نامه همکاری میان مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اداره ثبت اختراع و علائم تجاری دانمارک طی روزهای اخیر امضا شد. 

سفیر ایران در دانمارک گفت: برای امضای این تفاهم‌نامه و توسعه روابط، دوره‌های متعدد آموزشی، بازدیدهای مطالعاتی و بخشی و تبادل تجربیات متقابل  بین دو کشور انجام شده است. این تفاهم‌نامه برای شرکت‌های دانمارکی که در ایران مشغول فعالیت هستند بسیار حائز اهمیت بوده و در واقع بدون آن امکان توسعه سرمایه‌گذاری در ایران بسیار دشوار خواهد بود. تفاهم نامه امضا شده بین ایران و دانمارک یکی از کارآمدترین و موثرترین تفاهم‌نامه‌ها برای حفظ مالکیت معنوی ،ثبت اختراعات و علائم تجاری و ایده است که  متعاقب امضا تفاهم‌نامه اول در آذرماه سال گذشته صورت پذیرفته است.

وی افزود: در مذاکراتی که با آقای سورنسن مدیرکل ثبت اختراعات دانمارک داشتم وی ضمن اظهار خشنودی از توسعه همکاری‌ها و ذهن باز و خلاق جوانان ایرانی این اقدامات را بستر خوبی برای رشد روابط اقتصادی عنوان کرد. او گفته است اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری دانمارک بیش از ۱۰ سال است که پروژه‌های مختلفی را در سرتاسر دنیا راه‌اندازی کرده و در طول سال گذشته متخصصان خبره خود را برای مذاکره به ایران اعزام کرده است. سورنسن همچنین گفت همکاری‌ها شامل ۴ اولویت تقویت ظرفیت نیروی انسانی و مدیریتی، اجرای قوانین ثبت و اعمال مالکیت صنعتی، جهت دهی، اصلاح فعالیت‌ها و افزایش سطح آگاهی متخصصین مرکز مالکیت معنوی خواهد بود.

مرادیان اظهار کرد: در همین رابطه آقای ترگل بورگ در ماه‌های اخیر به عنوان مشاور مالکیت معنوی در سفارت دانمارک در تهران مشغول به کار شده و به شرکت‌های علاقمند دانمارکی برای فعالیت اقتصادی در ایران خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهد.  

سفیر کشورمان هم‌چنین از مسئولین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مرکز مالکیت معنوی ایران، سفارت دانمارک در تهران، وزارت خارجه دانمارک و همکارانش در سفارت ایران برای تلاش‌های به عمل آمده تشکر کرد.

لازم به ذکر است اخیرا یک هیات از ایران در چارچوب تفاهم‌های انجام شده شامل نمایندگان گمرک، اداره ثبت، قوه قضائیه و نیروی انتظامی به مدت یک هفته در یک دوره مطالعاتی در دانمارک شرکت کردند.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: ایران و دانمارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۴۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختراع پارچه نازک‌تر از موی انسان 

 پژوهشگران MIT پارچه ابریشمی ویژه‌ای ابداع کرده‌اند که نازک‌تر از موی انسان است و سر و صدا را سرکوب می‌کند.

به گزارش صدای ایران،به نقل از آی‌ای، این پارچه ابریشمی که کم‌ضخامت‌تر از موی انسان است، می‌تواند صدا‌ها را جذب کند و به طور بالقوه جهان را به مکانی بهتر و آرام‌تر تبدیل کند.

سر و صدای شلوغی و نامطبوع یک مشکل بزرگ در جهان امروزی ماست. از ترافیک بیرون خانه گرفته تا صدای بلند تلویزیون همسایه و سر و صدای همکاران، پیدا کردن یک محیط آرام دشوار است.

اکنون یک همکاری میان پژوهشگران MIT و سایر موسسات منجر به ایجاد پارچه ابریشمی خاصی شده است که می‌تواند مکان‌های پر سر و صدا را بسیار آرام‌تر کند.

پارچه‌ای را به قدری نازک تصور کنید که تقریباً به نازکی موی انسان است و داخل این پارچه خاص فیبری وجود دارد که با اعمال بار الکتریکی جان می‌گیرد. پارچه با شنیدن صدا شروع به لرزیدن می‌کند که به دو روش مختلف به متوقف کردن صدا کمک می‌کند.

لغو امواج نویز

پژوهشگران با الهام از فناوری هدفون‌های حذف کننده نویز، از ارتعاشات پارچه برای ایجاد سکوت استفاده کردند.

این تکنیک با انتشار امواج صوتی که با سر و صدای ناخواسته تداخل دارد، شبیه به یک دونوازی موسیقیایی که در آن صدای نوازندگی یکی، دیگری را خنثی می‌کند، کار می‌کند. این تکنیک وعده می‌دهد که سر و صدا‌ها را در فضا‌های کوچک مانند اتاق‌ها یا خودرو‌ها ساکت کند.

پژوهشگران با استفاده از مواد معمولی مانند ابریشم و موسلین (پارچه‌ای از جنس پنبه با بافت ساده) موفق به ساخت پارچه‌های سرکوب‌کننده صدا شده‌اند که برای اجرا در دنیای واقعی عملی هستند. برای مثال، می‌توان از چنین پارچه‌ای برای ساخت جداکننده‌هایی در فضا‌های باز یا دیوار‌های پارچه‌ای نازک استفاده کرد که از عبور صدا جلوگیری می‌کند.

گریس یانگ نویسنده اصلی این مطالعه گفت: در دنیایی که به نظر می‌رسد سر و صدا آرامش را از بین می‌برد، هدف ما ایجاد سکوت و ابداع کالایی حتی با ارزش‌تر از طلا بود. ما با استفاده از قدرت ارتعاشات پارچه، قلمرو جدیدی از امکانات را برای ایجاد فضا‌های آرام فراهم کرده‌ایم.

ابریشم؛ سلاح مخفی شگفت انگیز

پژوهشگران همچنین چیز دیگری را یافتند. آنها متوجه شدند که ثابت نگه داشتن پارچه نیز می‌تواند به جلوگیری از حرکت صدا کمک کند. در این حالت، پارچه به یک محافظ قوی تبدیل می‌شود و از عبور صدا از دیوار‌ها یا جداکننده‌ها جلوگیری می‌کند.

در یک مشاهده شگفت‌انگیز محققان کشف کردند که وقتی پارچه ثابت است، می‌تواند صدا را درست مانند یک آینه که نور را بازتاب می‌دهد، منعکس کند.

آزمایشات آنها همچنین نشان داد که هم خواص مکانیکی این پارچه و هم اندازه منافذ آن بر کارایی تولید صدا تأثیر می‌گذارد. در حالی که ابریشم و موسلین خواص مکانیکی مشابهی دارند، اندازه منافذ کوچکتر ابریشم آن را به بلندگوی پارچه‌ای بهتری تبدیل می‌کند.

هنگامی که محققان پارچه ابریشمی را در حالت سرکوب مستقیم صدا آزمایش کردند، دریافتند که می‌تواند به طور قابل توجهی حجم صدا‌ها را تا ۶۵ دسی‌بل کاهش دهد که تقریبا معادل یک مکالمه با صدای نسبتا بلند انسان‌هاست.

این پارچه در حالت سرکوب صدا با ارتعاش می‌تواند انتقال صدا را تا ۷۵ درصد کاهش دهد.

آغاز یک مسیر

پژوهشگران در یک حرکت رو به جلو می‌خواهند استفاده از پارچه را برای مسدود کردن صدای فرکانس‌های متعدد بررسی کنند.

این امر به فناوری فانتزی و بهبود در نحوه ساخت پارچه نیاز دارد. آنها همچنین می‌خواهند با تغییر نحوه ساخت این پارچه، به عملکرد بهتری برسند.

یان می‌گوید: امکانات بی‌شماری در انتظار اکتشاف هستند. ما فقط سطح چیزی را که این پارچه سرکوب کننده صدا می‌تواند به دست آورد، خراشیده‌ایم. این تنها آغاز یک مسیر به سوی دنیایی آرام‌تر است.

این پروژه توسط موسساتی مانند بنیاد ملی علوم (NSF)، دفتر تحقیقات ارتش (ARO) و آژانس کاهش تهدیدات دفاعی (DTRA) آمریکا حمایت می‌شود.

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری با منطقه آزاد اولویت نخست دانشگاه آزاد انزلی
  • اختراع پارچه نازک‌تر از موی انسان 
  • گسترش حجاب در جامعه نیازمند همکاری دیگر نهادها است
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • طرح پیش نویس ۵ قطعنامه در زمینه‌ همکاری صلیب سرخ و هلال احمر
  • حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان
  • حمایت سازمان ثبت از استعدادهای درخشان
  • افراد دارای دو نسخه از یک ژن پرخطر زمینه ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را دارند
  • روان‌سازی و تسهیل در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد